Bruddet med pillen

Etter flere år på p-pillen tenkte jeg det var lurt med en pause. Pillen og jeg feiret faktisk 10-års jubileum. Jeg hadde fått høre at blant annet humøret kunne bli bedre ved å slutte på pillen, men grunnen for at jeg bestemte meg for å slutte var vel egentlig denne ti-års feiringen. Jeg følte kroppen hadde fått sin dose.

Jeg tok siste pille i oktober. Det første som skjedde etter bruddet mellom meg og pillen, var faktisk humøret. Jeg ble gladere. Etter to uker begynte jeg å merke at puppene ble mindre, det gjorde meg ingenting. Jeg var mer fornøyd nå, egentlig. Det som var litt dritt var at rumpa ble mindre. Jeg følte meg formløs. Litt som i tidlig tenårene.

Ok, kroppen reagerer. En pille jeg har tatt til ca samme tidspunkt hver dag i ti år skal ut av systemet. Kroppen min er forvirra.

Kvisene kom sakte, men sikkert frem. Ikke bare i ansiktet, men også i nakken og på ryggen. Ikke mange, men mange nok for meg som er vant til å ha èn i året! Kvisene var langt fra det verste; rundt januar begynte håret mitt å reagere. Først ble det kronisk fett i noen uker. Jeg måtte vaske det hver dag for å ikke se ekkel ut. Av og til vasket jeg det to ganger om dagen. I februar begynte kanskje det som toppa det hele. Jeg begynte å miste store mengder hår. Hva f..gjør jeg nå. Jeg dro til legen. Legen hadde ikke hørt om dette før og ignorerte liksom hele den hårgreia. Greit nok. Jeg googlet og fant fort ut at hårtap ved slutt av p-pillen slettes ikke er uvanlig. Etter timer med intens research på ulike nettforum og typiske kjerringråd-sider, kjøpte jeg B-vitamin på apoteket og kosttilskuddet Hair Volume på Sunkost.

IMG_5260

Kviser, kronisk fett hår og vekttap. Greit. Det har nå begynt å stabilisere seg. Heldigvis.

Har noen av dere sluttet og merket noe av det jeg gjorde?

22 kommentarer

 1. Har også vurdert å slutte, men har kjæreste, så vet ikke hva jeg skulle brukt/gjort for å være såpass sikker i stedet. Hva gjør du nå?

  1. Guri Heli

   Hei Kine 🙂 Jeg gikk rett fra p-piller til p-ring. Funket ikke for min del. Jeg hadde mensen i 30 dager med p-ringen i. Jeg ble så slapp og dårlig så var nødt til å ta den ut og tok aldri i ny ring. Etter det har jeg ikke gått på noe. Kondom er da den eneste måten å beskytte seg på. 🙂

  2. Guri Heli

   Jeg har hørt at temperaturmåler skal funke bra:-) Hørt om det?

   1. Hørt om det ja, men vet ikke om jeg helt hadde klart å stole på det! Må utforske litt mer 🙂

 2. Elsker bloggen din!! Bor du alene i det fine huset du pusset opp? 🙂
  Rebecac

 3. Hei! Hvilke p-piller gikk du på?

  1. Guri Heli

   Yasminelle 🙂

   1. Jeg bruker microgynon, skal liksom ikke være så mye hormoner i den men herregud jeg føler jeg er konstant i dårlig humør :(((( Vurderer p-ring men tør ikke for jeg har hørt så mange skrekkhistorier!

 4. Karoline

  Jeg prøvde å slutte for et noen år siden, men fikk så store problemer med kviser og arr at jeg begynte på dem igjen ett år senere. Nå tror jeg ikke jeg slutter før overgangsalderen 🙂 Prøvde også p-ring i mellomtiden, men da fikk jeg sammenhengende migrene hele perioden jeg prøvde (2 uker).

 5. HEJ, har aldrig haft det eftersom jag blev total galen av det pillret.haha, men jag har spiral. Funkar toppen, Kram fran Zurich //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

  1. Guri Heli

   Hah, huff. Så bra! Takk for tips!

 6. Jeg sluttet på p-piller etter fem år på microgynom. Ble en helt annen person nesten, haha. Mye bedre humør, og mye mindre emosjonell. Jeg bare satte inn en p-stav selvom folk har reagert ulikt på den og. Har ikke hatt mensen på et år siden jeg tok den inne, og har ingen bivirkninger heller.

  1. Guri Heli

   Ah, så fantastisk 🙂 Ingenting bedre enn null bivirkninger! Takk for tips 🙂

 7. Ja ja jenter da kan dere glede dere til overgangsalderen i framtiden mange av de samme symtomene da men i tillegg hetetokter!!!

 8. Hei! Jeg sluttet på pillen i september, etter åtte år som trofast bruker. Opplevde, og opplever, mange av symptomene du never. Det jeg merker desidert mest er hårtapet! Har seriøst redusert hårmengden til halvparten så mye.. For meg har det hjulpet å klippe det en del kortere, men jeg opplever fortsatt mye hårtap. Håper det vil stabilisere seg igjen for oss begge! x

  1. Guri Heli

   Hei Olga. Ah, det er så kjipt. Håret liksom. Ja, vi får håpe det blir bedre. Takk for kommentar <3

 9. Hei:) Jeg sluttet på p-pillen for 3 måneder siden etter at jeg har tatt den i 15 år. Begynte i utgangspunktet på grunn av uren hud. Etter at jeg sluttet med p-piller har jeg fått kviser og håret blir utrolig fort fett. Når jeg tok p-pillen kunne jeg vaske håret en gang i uka uten at dette var noe problem, nå blir det fett i løpet av en dag eller to. Mitt spørsmål til deg er hvor lang tid det tok før du syns at det ble bedre? Er problemene helt borte? Mens jeg tok p-pillen kunne jeg maks få en kvise i måneden, så det er stor overgang.

  1. Hei Carine. Da er vi definitivt i samme båt. Jeg er ennå ikke helt god 🙁 Det er så kjedelig. Føler seg så ufresh.. hormonene styrer over alt føler jeg. Jeg sluttet for over et år siden og er ennå ikke bra. Jeg har prøvd alt jeg kan føler jeg, men lite som kan styre hormonene. Jeg anbefaler deg faktisk å dra til lege for å få testet hormon-nivået ditt. Ellers viktig med rens morgen og kveld. Jeg føler helt ærlig de koreanske produktene har hjulpet meg mest. De roer ned huden, les mer om de her: http://www.guriheli.no/2018/01/11/koreansk-hudpleie/

   <3<3 hold ut.

 10. Tusen takk for tilbakemelding:) Trist at det skal ta så lang tid. Men håper det har roet seg litt ned for deg? At det ikke er nye kviser hver dag og håret er like fett?
  Jeg venter på svar på hormon-nivået. Kan jeg spørre om du testet det og eventuelt behandling? Har du prøvd legemidler på resept for kviser?
  Takk for tips:) Ser på de koreanske hudpleiene at de ikke direkte virker på uren hud, bruker du noe annet i tillegg? Tusen takk for at du tar deg tid:) Føler meg også utrolig ufresh, frustrerende<3

  1. Nå har jeg typ 5-6 småkviser i panna, noen i hodebunnen. Kun i panna, ikke ellers i ansiktet. Jeg har ikke målt hormon-nivået, men skal gjøre det. Jeg har ikke brukt noen legemidler på huden for kviser. Jeg har tatt ZO-behandlinger + gått på sterke syrer for kviser fra ZO Obagi. Funker helt ok på meg, men ingenting hjelper når det kommer av hormoner omtrent. Jeg føler huden min responderer like ålreit på koransk hudpleie – den roer ned utbruddene. Jeg bruker rens og skrubb fra ZO + krem og serum fra koreansk hudpleie (de det står om i blogginnlegget) <3

 11. Hei Guri:)

  Jeg opplever noe av det samme. Sluttet på p-piller for 1 måned siden, og mister mye hår i dusjen og ellers. Jeg har tynt hår fra før, så utrolig kjipt. I tillegg til at det begynner å poppe ut kviser.
  Har det stabilisert seg hos deg? Hvordan er håret, har det vokst ut igjen ?

  1. Hei Renee 🙂 Jeg gikk tilslutt til hudlege på aleris og fikk antibiotika + krem, nå er jeg kvisefri! Så himla digg. Håret føler jeg har stabilisert seg litt. P-piller er noe hærk ass. Hvilke ppiller gikk du på?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.