Bruddet med pillenEtter flere år på p-pillen tenkte jeg det var lurt med en pause. Pillen og jeg feiret faktisk 10-års jubileum. Jeg hadde fått høre at blant annet humøret kunne bli bedre ved å slutte på pillen, men grunnen for at jeg bestemte meg for å slutte var vel egentlig denne ti-års feiringen. Jeg følte kroppen hadde fått sin dose.

Jeg tok siste pille i oktober. Det første som skjedde etter bruddet mellom meg og pillen, var faktisk humøret. Jeg ble gladere. Etter to uker begynte jeg å merke at puppene ble mindre, det gjorde meg ingenting. Jeg var mer fornøyd nå, egentlig. Det som var litt dritt var at rumpa ble mindre. Jeg følte meg formløs. Litt som i tidlig tenårene.

Ok, kroppen reagerer. En pille jeg har tatt til ca samme tidspunkt hver dag i ti år skal ut av systemet. Kroppen min er forvirra.

Kvisene kom sakte, men sikkert frem. Ikke bare i ansiktet, men også i nakken og på ryggen. Ikke mange, men mange nok for meg som er vant til å ha èn i året! Kvisene var langt fra det verste; rundt januar begynte håret mitt å reagere. Først ble det kronisk fett i noen uker. Jeg måtte vaske det hver dag for å ikke se ekkel ut. Av og til vasket jeg det to ganger om dagen. I februar begynte kanskje det som toppa det hele. Jeg begynte å miste store mengder hår. Hva f..gjør jeg nå. Jeg dro til legen. Legen hadde ikke hørt om dette før og ignorerte liksom hele den hårgreia. Greit nok. Jeg googlet og fant fort ut at hårtap ved slutt av p-pillen slettes ikke er uvanlig. Etter timer med intens research på ulike nettforum og typiske kjerringråd-sider, kjøpte jeg B-vitamin på apoteket og kosttilskuddet Hair Volume på Sunkost.

IMG_5260

Kviser, kronisk fett hår og vekttap. Greit. Det har nå begynt å stabilisere seg. Heldigvis.

Har noen av dere sluttet og merket noe av det jeg gjorde?

POST COMMENT

16 comments

  • Guri Heli

   Hei Kine 🙂 Jeg gikk rett fra p-piller til p-ring. Funket ikke for min del. Jeg hadde mensen i 30 dager med p-ringen i. Jeg ble så slapp og dårlig så var nødt til å ta den ut og tok aldri i ny ring. Etter det har jeg ikke gått på noe. Kondom er da den eneste måten å beskytte seg på. 🙂

 1. Karoline

  Jeg prøvde å slutte for et noen år siden, men fikk så store problemer med kviser og arr at jeg begynte på dem igjen ett år senere. Nå tror jeg ikke jeg slutter før overgangsalderen 🙂 Prøvde også p-ring i mellomtiden, men da fikk jeg sammenhengende migrene hele perioden jeg prøvde (2 uker).

 2. Sofia

  Jeg sluttet på p-piller etter fem år på microgynom. Ble en helt annen person nesten, haha. Mye bedre humør, og mye mindre emosjonell. Jeg bare satte inn en p-stav selvom folk har reagert ulikt på den og. Har ikke hatt mensen på et år siden jeg tok den inne, og har ingen bivirkninger heller.

 3. Tonel

  Ja ja jenter da kan dere glede dere til overgangsalderen i framtiden mange av de samme symtomene da men i tillegg hetetokter!!!

 4. Olga

  Hei! Jeg sluttet på pillen i september, etter åtte år som trofast bruker. Opplevde, og opplever, mange av symptomene du never. Det jeg merker desidert mest er hårtapet! Har seriøst redusert hårmengden til halvparten så mye.. For meg har det hjulpet å klippe det en del kortere, men jeg opplever fortsatt mye hårtap. Håper det vil stabilisere seg igjen for oss begge! x

Legg inn en kommentar

Du kan bruke følgende HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>