en oppdatering på huden

Hah, de fleste kommentarene fra dere er enten på det innlegget om p-pilleslutt eller det om oppblåst mage. Så! Tid for en oppdatering på huden min. Jeg har for det første ALDRI slitt med akne eller uren hud på noen som helst måte. Jeg startet på Yasminelle i en alder av 16 og sluttet på de 10 år etter. Etter slutt fikk jeg økt talgproduksjon som resulterte i kviser og fett hår. 5 kg rant av på et blunk og jeg så ut som et lite barn uten former. Ergo – hormoner styrer typ alt.

Jeg testet ut MYE forskjellig innen hudpleie, alt fra syrer til peeling, pads, ulike behandlinger, laser, masker osv. Ingenting tok kvisene. Det som faktisk funket best på meg var koreansk hudpleie, og det tror jeg var fordi det roet ned huden min etter all testing av så mye forskjellig. En hudpleier jeg fikk behandling hos sa at kviser er det vanskeligste å behandle – siden det ofte kommer innenfra og er styrt av hormoner. Kroppen var vant til å få østrogen i over 10 år via en liten pille, selvfølgelig fikk den sjokk da jeg en dag plutselig sluttet å gi den det.

Etter godt over 1 år med testing av masse forskjellig dro jeg til hudlege på Aleris. Jeg viste frem problemet både i ansikt og på deler av øvre rygg som også var rammet. Hun foreslo først Isotretinol, som typ er den heftigste behandlingen og som skal tørke ut talget i kroppen for godt, men igjen ofre gir bivirkninger som sprukne og tørre lepper, rød-rosa hud og flassing i ansikt + overkropp (nb: veldig individuelt). Ettersom jeg ikke var så(!) ekstremt rammet, og ettersom jeg hadde en hormonforstyrrelse og ikke slitt med dette fra barndommen (genetikk), spurte jeg om alternativer. Hun foreslo Tetracycliner. Jeg begynte på Lymecyclin Actavis og fikk også Airol (krem). Lymecyclin er mildere enn Isotretinol, vi ble enige om at Lymecyclin var verd å teste ut.

Etter ca 5-7 uker forsvant kvisene en etter en. Jeg trappet ned på tablettene og sluttet gradvis på kremen. I dag er jeg helt kvisefri og ekstremt glad for det.

Det kan kanskje høres ut som om jeg anbefaler antibiotika, det gjør jeg altså ikke. Jeg testet andre alternativer i over 1 år før jeg dro og fikk denne behandlingen. Jeg husker jeg telte over 15 kviser i ansiktet og når det begynte som verst på ryggen hadde jeg fått nok. Det gikk så langt at jeg kviet meg for å delta på på ting jeg før digget og gjøre. Jeg måtte vaske håret 2 ganger til dagen for at det ikke skulle se fett ut.

I dag har jeg sluttet på antibiotikaen og tar daglig Zeolitt + Bio Sweep for å gjenopprette normal pH i tarm og mage.

Guri.

4 kommentarer

 1. Så fint å høre at andre har slitt med dette også.
  Gikk til hudlege og fikk tetracyclin først og så isotretinoin.
  Endelig fin og ren hud, og det er en stor lettelse.

  1. Ja, man føler seg fort veldig alene om det. Fikk du det etter p-pilleslutt?
   Glad på dine vegne at problemet har løst seg. <3

 2. Hei:) Jeg tenker å slutte på Yasminelle etter herrens mange år, og er så redd for å få skikkelig kviseutbrudd. Vet du om man kan begynne på typ en slik antibiotikakur samtidig som man slutter på p-piller? Slik at kuren tas mer prevantivt.

  1. Hei Elise. Ah, bra valg. Du kommer nok til å merke en del forskjell både på talg, mindre vann i kroppen og humør (veldig individuelt sevlvfølgelig). Ta en prat med legen din om dette, kan være du er heldig og slipper unna. Jeg har ei venninne som sluttet og som ikke fikk noe særlig mye urenheter. Dersom du får kviser, fins det hvertfall hjelp. guri <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.